Alles over smoothies

De smoothie dankt zijn naam aan het Engelse woord voor glad (smooth). Het is ook eigenlijk niets anders  een aantal ingrediënten in een blender gemixt tot een gladde, drinkbare substantie. In Nederland zijn vooral de smoothies op basis van melk en yoghurt populair maar ze kunnen ook op basis van water, ijs of room gemaakt worden. Meestal worden smoothies met veel verschillende fruitsoorten gemaakt maar de laatste tijd worden ook de groene smoothies steeds populairder, hier zit naast fruit ook groente in.

Het is niet heel moeilijk om deze populaire en vooral gezonden vruchtendrank te maken. Als je een blender, een beetje creativiteit, fruit of groente en water, yoghurt, melk, room of ijs hebt kom je al een heel eind. Hieronder staan een paar tips die je nodig hebt om de perfecte smoothie te maken.

Tip1: Doe als eerste de vloeistof in de blender. Hierdoor blend je straks makkelijker het fruit of de groenten en zo kun je de substantie beter bepalen.

Tip2: Gebruik bevroren fruit. Door het fruit eerst in te vriezen zal de substantie van de smoothie beter zijn en hoef je minder water toe te voegen zodat de smaak behouden blijft. Ook blijft hij door het bevroren fruit langer koud!

Tip3: Doe de blender niet te vol! Het is belangrijk dat je smoothie de ruimte krijgt om te circuleren. Zo worden alle ingrediënten beter met elkaar gemixt.

Tip 4: Als de smoothie niet dik genoeg is, kun je het beste wat ijsklontjes toevoegen tijdens het mixen.

Er bestaan geen goede of foute smoothies. Het belangrijkste is dat jij hem zelf lekker vindt. De beste combinatie vind je echt alleen maar door veel verschillende dingen uit te proberen. Kijk welke ingrediënten je lekker vindt en mix ze door elkaar. Op onze site kun je bepaalde dingen invoeren die je graag wilt mixen, de site zoekt dan zelf de recepten erbij die bestaan uit de door jou ingevoerde middelen.

Het beste is om de smoothie direct te serveren of op te drinken. Je zou ze ook van tevoren kunnen maken maar dan moet je er rekening mee houden dat ze snel verkleuren. Dit doet verder niets aan de smaak af alleen ziet het er niet altijd even smakelijk en gezond uit. Als je ze van tevoren maakt (bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeest) dan kun je ze het beste even roeren of even terug doen in de blender voordat ze geserveerd worden. Jouw gasten zien waarschijnlijk liever een mooie rode, gele of groene smoothie dan een bruine.